Translate

3 Mayıs 2014 Cumartesi

Ponpon civciv yapımı

  Bu çok sevimli,yapımı kolay,doğal malzemeden yapılan civcivi bebeğiniz çok sevecek ve oynarken hem öğrenip hem eğlenecek.Çiftlik hayvanlarını tanıtırken size yardımcı olacak bu basit oyuncakla Ali babanın çiftliği şarkısı eşliğinde hikayeler uydurup bebeğinizin hayal dünyasını genişletebilirsiniz.Basit bir oyun,hikaye,şarkı çocuğunuzun hayat boyu öğrenme dürtüsünün temelini oluşturan hayal gücü,yaratıcılık,empati,merak duygusu ve öğrenme becerilerini artırmak için yeterlidir.
Malzemeler
Kalın mukavva karton
Sarı renkte yün ip
Turuncu keçe
Siyah yün ip

Mukavva kartondan dört tane kesiyoruz.Bir çift küçük(başı olacak),bir çift büyük(gövdesi olacak).Ortalarını küçük daire şeklinde kesiyoruz. İki tanesini birleştirip,içlerinden ipi doluyoruz.İpi uzun kalem şekline getirirseniz,çok daha kolay ortadaki daireden geçirebilirsiniz.En son iki kartonu birbirinden ayırıp ortasından iple bağlıyoruz.Kartonu kesip çıkarıyoruz.Ponponumuz hazır:)Aynı işlemi ikinci çift daireyle de yapıyoruz.İki ponponu birbiriyle birleştiriyoruz.
İki ponponu birbirine dikiyoruz.Keçeden gaga yapıp dikiyoruz.Siyah yün iple de göz dikiyoruz.Yumuşacık ponpon civcivimiz hazır:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder